Arnhem – Uitnodiging herbegraving skeletmateriaal Sint Jansbeek

Arnhem – Bij de aanleg van de Sint Jansbeek aan de noordzijde van de Eusebiuskerk is in 2017 een eeuwenoud kerkhof gevonden. Archeologen groeven hier van meer dan 700 individuen skeletmateriaal op. Dit gebeurde onder grote publieke belangstelling. Op 27 mei a.s. zal een deel van het gevonden materiaal worden herbegraven.

Het gevonden materiaal is door gespecialiseerde archeologen onderzocht. Een groot deel van het materiaal is door de gemeente voor 10 jaar beschikbaar gesteld aan de Universiteit van Leiden. Een klein deel van het materiaal kan nu worden herbegraven. Dat gebeurt op maandag 27 mei. Hiervoor is een nieuw graf gegraven naast de toren van de Eusebiuskerk.

Graag willen wij het herbegraven van het skeletmateriaal aangrijpen als gelegenheid samen met u nog een keer stil te staan bij de archeologische vondsten en de betekenis daarvan.

U bent daarom van harte welkom op maandag 27 mei 2019, om 16.30 uur in de raadskapel van de Eusebiuskerk Arnhem.

Programma

Het programma is als volgt:

16.15 uur    ontvangst
16.30 uur    woord van welkom
16.35 uur    lezing stadsarcheoloog Martijn Defilet over de geschiedenis van het kerkhof
16.55 uur    lezing osteoarcheologen Steffen Baetsen over de eerste resultaten van het onderzoek
17.15 uur    bijzetting in het graf door wethouder van erfgoed Hans de Vroome
17.30 uur    koffie, thee voor aanwezigen

Aanmelden

Wilt u aanwezig zijn bij de herbegraving? Meldt u dan aan door een mail te sturen naar reserveren-herbegraving@arnhem.nl. Vermeld hierbij met hoeveel personen u aanwezig wilt zijn.

Geef een reactie