Arnhem – 3×3 Streetball

Arnhem – Dynamisch, spectaculair, urban en innovatief. Dat zijn de kernwoorden van Urban event met: 3×3 basketball, De Arnhem Eagles en Ruimtekoers 3×3 basketball. Op 2e Pinksterdag strijkt dit evenement neer in Arnhem en spelen de beste teams van Nederland op het terrein voor de Rijnhal. Kom gratis kijken, spelen, winnen en genieten tussen 11.00 en 17.00 uur. 3×3 wordt al jaren op pleintjes over de hele wereld gespeeld. Het is geïnspireerd door verschillende vormen van streetball, een variant van het reguliere basketbal dat ontstaan is op de pleintjes in de Verenigde Staten. Inmiddels is 3×3 basketball dé grootste urban teamsport ter wereld met wereldwijd meer dan 250 miljoen beoefenaars. Het is ook toegevoegd aan het programma van de Olympische Spelen in 2020. Tijdens de Streetball Masters Tour, die langs verschillende steden gaat, spelen de beste teams om het Nederlands Kampioenschap. Voor Arnhemse scholierenteams is het ook een belangrijke dag. Via clinics en lessen hebben zij kennis gemaakt met deze nieuwe sport. De beste teams hebben zich geplaatst voor deze finaledag en maken onderling uit wie zich de beste van Arnhem mag noemen. Ook Arnhem Eagles daagt je uit. Een vrije worp, zigzaggen, passen en scoren. En dat allemaal in 45 seconden. Haal de hoogste score en win een 3×3 streetball. De All-Star wint een Playstation. Naast deze challenge en het kijken van wedstrijden is er voor het hele gezin nog veel meer te beleven. Muziek, De-Grote-Was-Dit-Maar-Een…-Show, lekker eten en drinken, een trampoline dunk team en nog veel meer. Dit spectaculaire urban event is op 2e pinksterdag 10 juni gratis te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur op het terrein voor Decathlon.

https://www.sportinarnhem.nl/sportactiviteiten/

Geef een reactie