3×3 Streetball

Arnhem – 3×3 wordt al vele jaren op pleintjes over de gehele wereld gespeeld. Het is geïnspireerd door verschillende vormen van streetball, een variant van het reguliere basketbal dat ontstaan is op de pleintjes in de Verenigde Staten. Inmiddels is 3×3 basketball de grootste teamsport ter wereld met wereldwijd meer dan 250 miljoen beoefenaars. Ook is het toegevoegd aan het programma van de Olympische Spelen in 2020. Tijdens de Streetball Masters Tour spelen de beste teams om het Nederlands Kampioenschap

Vandaag streek dit evenement neer in Arnhem en speelden de beste teams van Nederland op het terrein voor de Rijnhal.

Voor Arnhemse scholierenteams was het ook een belangrijke dag. Via clinics en lessen hebben zij kennis gemaakt met deze nieuwe sport. De beste teams hebben zich geplaatst voor deze finaledag en maken onderling uit wie zich de beste van Arnhem mag noemen.

Geef een reactie