Celebrate Freedom met het Eurovisie Songfestival 2020 in Arnhem

Arnhem – In 2020 vieren we in heel Europa, maar zeker in Arnhem, de bevrijding en het einde van de Tweede Wereldoorlog. We staan dan ook stil bij de waarde van vrijheid en het feit dat zoveel mensen in de wereld niet vrij zijn of zich vrij voelen. Alleen al daarom: Celebrate Freedom met het Eurovisie Songfestival 2020 in Arnhem. Dit is het thema van de gepresenteerde plannen voor het Songfestival.

Arnhem is gastvrij en heeft de locatie, de centrale ligging, de infrastructuur, de regionale samenwerking, de ervaring, de overtuiging én het lef om er een bijzondere editie van te maken. Daarbij voelen we ons gesteund door het enthousiasme en de gastvrijheid van zeer veel inwoners en ondernemers uit de hele regio, die zich hebben gemeld om hun steentje bij te dragen aan onze kandidatuur.
“Bijna 6.300 geïnteresseerden op Facebook weten allang dat Arnhem voor het Eurovisie Songfestival geen brug te ver is. (…) Dus vergeet Rotterdam en Maastricht en kies voor Arnhem: de verrassende smaakmaker van het oosten!”
Tjerk Letzer (Initiatiefnemer Facebook Event ‘Eurovisie Songfestival 2020 in GelreDome Arnhem’)
De Arnhemse muzikant Lain Barbier, bekend van Voice of Holland Senior componeerde, voor de gelegenheid een Songfestival-medley. Samen met burgemeester Ahmed Marcouch en een bus vol Arnhemse Songfestivalfans werden de plannen vandaag bekendgemaakt.
“In 2019 heb ik het enthousiasme van het Eurovisie Songfestival mee mogen krijgen door het leveren van de kleding voor Duncan. Toen al voelde Arnhem zich daarom enorm betrokken. Ik zou het geweldig vinden als Arnhem het volgend jaar écht kan gaan beleven!”
Sjaak Hullekes (modeontwerper Arnhem)

Bron: Gemeente Arnhem

Geef een reactie