Arnhem – Weetje uit Arnhem-Zuid.

Arnhem – Arnhem-Zuid telt ongeveer 80.000 inwoners, Arnhem- zuid ligt ten zuiden van de Nederrijn en heeft verschillende wijken, Malburgen-West, Malburgen-Oost-Noord, Malburgen-Oost-Zuid, Vredenburg/Kronenburg, Elden, Elderveld, De Laar, Rijkerswoerd, Stadseiland, Holthuizen en Schuytgraaf.

In Arnhem-Zuid bevinden zich diverse winkelcentrums: Winkelcentrum Kronenburg, Winkelcentrum Schuytgraaf, Winkelcentrum Elderhof, Winkelcentrum Rijkerswoord, Winkelcentrum Vredenburg, Winkelcentrum De Drieslag, Woonboulevard.

Ook heeft Arnhem-Zuid een mooi Station deze ligt gelegen tussen Schuytgraag, De Laar en Elderveld. In  Arnhem-Zuid ligt een prachtig stuk natuurgebied Meinerswijk.
Zo heb je nog vele mooie plekken in Arnhem- Zuid die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen.

Eén gedachte over “Arnhem – Weetje uit Arnhem-Zuid.

 • maart 17, 2019 om 11:52 am
  Permalink

  Ja, er zijn nog vele mooie plekken in Arnhem- Zuid.
  Wat te denken van Park Lingezegen en Rijkerswoerdse Plassen, met diverse recratieve mogelijkheden.
  Als men er vanuit gaat dat die gebieden van Overbetuwe zijn, dan informeer maar eens bij de gemeente Arnhem / Financien, over de jaarlijkse bijdragen. Voor Park Lingezegen alleen is dat al plm € 250.000,00, exclusief indexering, als beheerskosten van het park.

  Beantwoorden

Geef een reactie